Zwangerschapsyoga

In deze zwangerschapscursus wordt een combinatie gemaakt van inspanning, ontspanning, het opdoen van kennis en het delen van ervaringen. Zwangerschapsyoga is een fijne manier om bewust stil te staan bij je zwangerschap, contact te maken met het kindje in je buik, en je goed voor te bereiden op de bevalling. Ervaring met yoga is niet noodzakelijk.

​De lessen omvatten oefeningen die je vertrouwd maken met je ademhaling en die te gebruiken voor ontspanning, concentratie en kracht. Ook wordt tijdens de lessen aandacht besteed aan diverse houdingen om weeën op te vangen, baarhoudingen, perstechnieken, zorg voor het bekken en de bekkenbodem en massages. Uitgangspunt daarbij is dat je bewust leert naar je lichaam te luisteren, zodat je ook in staat bent om bij de bevalling te voelen wat je lichaam dan van je vraagt.

Zwangerschapsyoga bij Studio Juk bestaat uit 10 lessen op de woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur, met elk hun eigen thema en volg je met vrouwen die ongeveer even ver zijn in hun zwangerschap. Tijdens het bespreken van het thema is er thee met wat lekkers.

In overleg plannen we de partnerles in. Ook plannen we gezamenlijk een les in na de bevalling met alle baby’s erbij!

Cursus data

Er zijn momenteel geen zwangerschapsyoga lessen binnen Studio Juk.