Hoe zou je het vinden om goed voorbereid de bevalling in te gaan? Dat je weet wat je kunt verwachten, maar ook dat je weet welk opties je hebt. Of dat je (mentale) steun krijgt tijdens je zwangerschap?
Naast psychologische begeleiding rondom de  zwangerschap en de post partum begeleiding,  vind je bij  Studio Juk ook een zeer gevarieerd aanbod aan cursussen, workshops en massages, inspiratie ochtenden en thema avonden voor als je zwanger bent. Klik op de linkjes hieronder voor meer informatie.

Ondersteuning rondom zwangerschap bevalling

Als je zwanger bent, ga je een hele bijzonder en ook spannende periode tegemoet. De (hormonale) veranderingen zijn groot en ook praktisch gezien gaat er heel veel veranderen. We willen je helpen om je bevalling goed voorbereid in te gaan. Omdat we geloven dat rust en vertrouwen van wezenlijk belang zijn in deze tijd.

Psychologische begeleiding

 

Soms loopt het anders dan je hoopt, of loop je vast in oude angsten en patronen. Als psycholoog richt Noortje zich op alles rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Je kunt hierbij denken aan nare herinneringen aan een vorige zwangerschap of bevalling, een miskraam of abortus, of een post partum depressie of angsten.

Haar hulp kan worden ingezet ter voorbereiding op een (volgende) zwangerschap, om eerst oud zeer op te ruimen en daarmee ruimte te maken voor nieuw leven.
Maar ook tijdens de zwangerschap kan het prettig zijn om je angst en onzekerheid uit te spreken en weer in balans en in je kracht te komen. 

​En als na de bevalling de roze wolk uitblijft, is een huisbezoek en het snel opstarten van een psychologisch traject een goede manier om een post partum depressie te voorkomen of om er snel van te herstellen.

Doula begeleiding

 

Ter voorbereiding op je bevalling is het goed om na te denken wie er straks bij dat moment aanwezig zal zijn. Bij wie voel je je prettig en veilig? ​

Daarnaast is het belangrijk dat je het gevoel hebt dat je controle hebt over je proces gedurende ​de bevalling  en dat je betrokken wordt bij eventueel te nemen beslissingen. ​Met een doula vergroot je de kans dat je positief op je bevalling zal terugkijken.

Als doula begeleiden en ondersteunen we  zwangere vrouwen (en hun geboortepartners) voor, tijdens en na de bevalling.

Onderzoek toont aan dat vrouwen die continu begeleid worden, positiever terug kijken op hun bevalling. Een verloskundige kan meestal niet gedurende de hele bevalling bij jou blijven. Door onze steun ben jij nooit alleen. Wij komen wanneer jij dat wilt en we blijven tot de baby is geboren. Of dit nu thuis, of in het ziekenhuis is.

Voorbereiding op de geboorte van je kindje

Hoe en waar je ook wilt bevallen, we willen je laten vertrouwen op je innerlijke kompas en de keuzes laten maken die bij jou passen. Eigen regie maakt dat je positief kunt terugkijken op je bevalling, ongeacht hoe de bevalling is verlopen. Ontspanning, kennis, vertrouwen (in je eigen lijf, je partner en de zorgverleners) en autonomie zijn hierbij belangrijke factoren. Dit zijn dan ook belangrijke onderdelen in onze zwangerschapscursussen.

Hypnobirthing

Ben je onzeker over de bevalling? Weet je niet wat je te wachten staat en wil je daar meer over weten? Wil je samen met je partner je voorbereiden op een ontspannen bevalling? Kortom wil je met vol vertrouwen ontspannen bevallen? Dan is wellicht de cursus HypnoBirthing iets voor jou!

Je krijgt veel inzicht in de fysieke en mentale kant van bevallen en leert technieken om hier kalm in mee te bewegen. Een complete cursus die je uitgebreid voorbereid op de geboorte van je kindje.

Mum 2b eendaagse

Na deze dag weten jij en je partner wat je kunt verwachten tijdens de bevalling en kijken jullie samen vol vertrouwen de geboortedag van jullie kindje tegemoet! Jullie krijgen samen meer inzicht hoe jullie de geboortedag beiden positief kunnen ervaren en hoe jullie daar in de zwangerschap al aan kunnen werken. 

Een compacte cursus vol praktische tips, tricks & technieken voor jou en je partner. Daarnaast  krijg je een werkboek en opdrachten mee, zodat je thuis in je eigen tijd ermee aan de slag kunt gaan.

Ontspanning tijdens je zwangerschap

​Een zwangerschap is heel bijzonder en er gebeurt veel met je lichaam in deze periode. Een periode waarin het extra belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen én je te laten verzorgen.

Ontspanning tijdens je zwangerschap is cruciaal. Ontspannen gaat vaak makkelijker na inspanning. Zwangerschapsyoga maakt hiervan een mooie combinatie en leert je te luisteren naar je lichaam.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een zwangerschapscursus waarin een combinatie gemaakt wordt van inspanning, ontspanning, het opdoen van kennis en het delen van ervaringen. Tijdens de les beoefen je verschillende houdingen (asana’s), worden er mindfulnessoefeningen gedaan en krijg je volop kennis aangereikt over het verloop van je zwangerschap en de naderende bevalling.

Zwangerschapsyoga is een fijne manier om bewust stil te staan bij je zwangerschap, contact te maken met het kindje in je buik, te ontspannen en je goed voor te bereiden op de bevalling.

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is heel bijzonder en er gebeurt veel met je lichaam in deze periode. Een periode waarin het extra belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen én je te laten verzorgen.

Wil je tijdens je zwangerschap wat extra aandacht geven aan je lichaam? Heb je last van die typische zwangerschapskwaaltjes en ben je op zoek naar verlichting?

Dan is een zwangerschapsmassage iets voor jou. Op de speciale prental tafel ( met uitsparingen voor je buik & borsten) kun je eindelijk weer op je buik kunt liggen. Echt een cadeautje voor jezelf!

Inspiratie tijdens je zwangerschap

​Wij vinden het belangrijk om jou als zwangere vrouw te inspireren. Veel vrouwen vinden het moeilijk om te varen op hun innerlijke kompas. Tegenwoordig kun je van alles vinden op internet, social media en in bladen zoals de ouders van nu. Voor sommige vrouwen een overkill aan informatie.

Ondanks dat er veel te vinden/ lezen valt,  zien we veelal in de media de typische geboortes met vrouwen die baren op hun rug, de benen in de ​beugels en een partner die zich machteloos voelt. Dit is een manier van bevallen, maar dat hoeft niet jouw manier van bevallen te zijn. Het is niet aan ons om te vertellen hoe het moet, we willen je gewoonweg meerdere opties laten zien & ervaren zodat je weer kunt gaan vertrouwen op jouw innerlijke kompas! Al onze workshops, inspiratie ochtenden en filmavonden hebben als doel om jouw te inspireren.

Tijdens het zwangerschapscafé laten we je op een laagdrempelige manier kennis maken met aspecten op het gebied van positief over bevallen. Het wordt ook wel de Positive Birth Movement genoemd. Daarnaast is het verbinden met andere zwangeren ook een thema

Workshops van diverse geboortewerkers

Diverse geboortewerkers zullen in samenwerking met Studio Juk hun workshops aanbieden op het gebied van zwangerschap, geboorte en de post partum periode. Doel van deze workshops is om je op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met diverse aspecten rondom zwangerschap & geboorte.

Inspiratie ochtenden
& thema avonden

Tijdens deze ochtend krijg je inspiratie van diverse professionals op het gebied van zwangerschap & geboorte. Denk aan een inloopochtend van een draagconsulent, maar ook onze terugkerende thema avond over badbevallingen.

Dit alles zal vrijwel gratis of tegen een kleine vergoeding te boeken zijn.

Inspirerende filmavonden

Met onze filmavonden willen we een ander licht schijnen op hoe geboorte kan zijn. ……..

We willen je graag informeren, maar vooral inspireren. Er zullen diverse films & documentaires vertoont worden. Deze avonden zijn geschikt voor zwangeren (en eventuele partners), geboortewerkers en andere geïnteresseerden.

Zwangerschapscafé

Geniet maandelijks van een zaterdagochtend om even bij te tanken, en een kopje koffie of thee te drinken. We willen graag zwangeren én (net) bevallen moeders samen brengen om samen gedachten, emoties en ervaringen te delen. Daarnaast staat het zwangerschapscafé vooral in het teken van je informeren & inspireren.