Hoe zou je het vinden om goed voorbereid de bevalling in te gaan? Dat je weet wat je kunt verwachten, maar ook dat je weet welk opties je hebt. Of dat je (mentale) steun krijgt tijdens je zwangerschap? Naast psychologische begeleiding rondom de  zwangerschap en de post partum begeleiding,  vind je bij  Studio Juk ook een zeer gevarieerd aanbod aan cursussen, workshops en massages, inspiratie ochtenden en thema avonden voor als je zwanger bent.
Klik op de link hieronder voor meer informatie.

De Roze Wolk! Of toch niet?

Je had het je zo mooi voorgesteld. Moe, maar intens gelukkig zou je liggen stralen in je kraambed. Bedolven onder cadeautjes, bakjes fruit, liefde en aandacht. En dan loopt het anders… Of misschien ging je al helemaal niet meer uit van een roze wolk, omdat deze de vorige keer ook uitbleef. Of omdat je je tijdens je zwangerschap al angstig of somber voelt. Met de juiste psychologische begeleiding lukt het vaak om een heftige post partum depressie te voorkomen.  

Psychologische begeleiding

In Nederland krijgt 1 op de 8 vrouwen te maken met een post partum (postnatale) depressie. Je bent dus zeker niet de enige!

Helaas wordt dit bij veel vrouwen niet gediagnosticeerd, omdat lichamelijke klachten worden weggeschreven als zijnde horende bij de zwangerschap of post partum periode.

Veel vrouwen praten niet over hun verdriet, angst en kwetsbaarheid. En er heerst een stigma op binnen onze samenleving “je moet blij zijn met je baby”.

Als na de bevalling de roze wolk uitblijft, is een huisbezoek en het snel opstarten van een psychologisch traject een goede manier om een post partum depressie te voorkomen of om er snel van te herstellen.

Post Partum Groep

Vrouwen ervaren een taboe op het hebben van negatieve gevoelens ten opzichte van hun zwangerschap en het (ongeboren) kind. Tijdens de groepsbehandeling beseffen vrouwen dat zij niet de enige zijn met psychische klachten en dit wordt ervaren als een steun en geruststelling.

Door de positieve ervaringen die vrouwen opdoen in het delen van hun problemen en oplossingen binnen de groep, worden ze gestimuleerd om ook buiten de groep hun sociale netwerk uit te breiden.

Het programma van de groep bestaat uit themabespreking, psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, psychomotorische therapie & mindfulness en wordt gegeven door een gespecialiseerde GZ Psycholoog.

Voor​ jou als mama

Hoe en waar je ook wilt bevallen, we willen je laten vertrouwen op je innerlijke kompas en de keuzes laten maken die bij jou passen. Eigen regie maakt dat je positief kunt terugkijken op je bevalling, ongeacht hoe de bevalling is verlopen. Ontspanning, kennis, vertrouwen (in je eigen lijf, je partner en de zorgverleners) en autonomie zijn hierbij belangrijke factoren. Dit zijn dan ook belangrijke onderdelen in onze zwangerschapscursussen.

Welkom Mama Ceremonie

Na je bevalling gaat alle aandacht ineens naar het wondertje dat uit jouw lijf is gekomen. Volkomen terecht natuurlijk. Maar jij verdient zelf ook nog speciale aandacht.

Tijdens de behandeling wordt je gekoesterd en bewonderd, gevoed en verzorgd, verwarmd en gezegend. Voor moeders die 4 tot 26 weken geleden zijn bevallen en een warm welkom in het moederschap wensen.

Mama Massage

In je kraamtijd komt er veel op je af en je lichaam is nog niet helemaal de oude. Een ​mama massage kan je helpen om je weer, letterlijk en figuurlijk, lekkerder in je vel te voelen.

Ook moeders met oudere kinderen hebben behoefte aan rust en zijn dus van harte welkom om van deze verwenmassage te komen genieten!

Voor jou & je baby

Wanneer je voor het eerst ​ moeder wordt, komt er veel op je af. Een compleet nieuwe wereld gaat er voor je open. Als je zwanger bent, bereid je je voor op de komst van je baby door je te verdiepen in babyspullen​, een cursus te volgen etc. Maar je voorbereiden op wat zo’n klein baby’tje met je doet, is heel moeilijk.

Opeens ben je moeder. Je kunt je er simpelweg geen voorstelling van maken. Hoe de hechting met je baby verloopt, is geheel afhankelijk van de situatie. Misschien hebben jullie niet zo’n goede start gehad. Misschien is de kraamweek één grote donderwolk voor je.

Soms is die hechting met je baby niet geheel vanzelfsprekend. Of heb je gewoonweg even behoefte aan quality time met je baby. Wellicht heb je dan iets aan de​ onderstaande workshops/cursussen om de hechting met je baby te bevorderen en om even bewust samen met je baby te zijn.

Babymassage & baby yoga

Zoek je voor jou en je baby een momentje voor elkaar? Wil je samen met andere mama’s leren hoe je je baby kunt masseren?

Wil je je baby beter leren begrijpen? Dan is de groepscursus babymassage
In vier sessies van anderhalf uur leer je geleidelijk aan alle technieken om je baby te masseren.

Draagconsult

Knopen met een draagdoek ingewikkeld? Wil je graag je kindje dragen, maar weet je niet hoe? Of draag je je kindje al en wil je een nieuwe knoop leren of loop je tegen punten aan tijdens het knopen? Dan is een draagconsult wellicht iets voor jou!

​Tijdens een individueel draagconsult ​leer je ​ hoe je op de juiste wijze een draagdoek knoopt of hoe je een ergonomische drager gebruikt. ​Een draagconsult duurt 90 minuten.