Ik ben Noortje Pelgröm, GZ psycholoog, Cognitieve Gedragstherapeut (CGT), EMDR therapeut & doula. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Ik combineer mijn werk als psycholoog met mijn werk als doula en de zorg voor mijn kinderen. In de afgelopen jaren heb ik juist door dit te combineren een balans gevonden in mijn werk en in mij als persoon.

Opleiding
Ik heb mijn opleiding psychologie aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd en ben sinds 2006 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg.
Daarnaast heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) gevolgd en ben daarmee geregistreerd GZ-psycholoog (BIG 79916137325). Tevens ben ik Cognitief Gedragstherapeut (VGCT) en EMDR therapeut (vereniging EMDR Nederland).
In oktober 2016 heb ik de opleiding tot doula bij JJ Doula in Amsterdam afgerond.


Werkervaring
Voordat ik mijn eigen praktijk ben gestart, was ik werkzaam als GZ psycholoog bij diverse ambulante behandelpoli´s van Arkin in Amsterdam en GGZ inGeest in Amstelveen. Ik heb ruime ervaring in het behandelen van mensen met depressieve- en angstklachten. Maar ook met meer complexe problematiek zoals schizofrenie en persoonlijkheidsstoornissen.Binnen mijn eigen praktijk richt ik mij vooral op de kort durende behandelingen, middels cognitieve gedragstherapie en EMDR. Daarnaast ben ik inzetbaar als zwangerschaps- en bevalcoach en begeleid ik als doula bevallingen. Bij studio Juk geef ik de zwangerschapsyoga.

Beroepsverenigingen
Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen:

  • ​VGCT (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie)
  • VEN (Vereniging EMDR Nederland) & SIG (special interest group) zwangerschap
  • ​NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen)
  • NBvD (Nederlanse Belangenvereniging voor Doula’s)
    ​Postnatal Support Network