Ik ben Miriam Jansma, mama van 2 prachtige dochters en woon samen met mijn partner Heino en onze kindjes in Diever (een klein dorpje in Zuid-West Drenthe).
Ik ben het gezicht achter Mum 2b dat ik in 2013 heb opgericht. ​
Samen met  mijn lieve collega Noortje Pelgrom heb ik Studio Juk (2018) opgericht. ​

Mijn loopbaan tot 2013
Ik heb Commerciële Economie gestudeerd aan de Hanzehogeschool en daarna Marketing aan de Rijks Universiteit Groningen. Mijn leven draaide voornamelijk om sales & targets. Ik hielp in mijn werk andere ondernemers in het groeien van hun business. Ik had een prachtige baan, fijne collega’s, super leuke klanten, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, auto van de zaak, maar ik kon geen écht geluk vinden in mijn werk. Ik voelde me gevangen tussen twee werelden. Mijn hoofd en hart stonden soms lijnrecht tegenover elkaar. Ik werkte vaoor ‘anderen’, maar niet voor mijn eigen geloof en geluk. Dat ik ondertussen moeder was geworden (en ​de daaropvolgende post partum depressie die ik kreeg), bleek mijn lifechanger te zijn

De omslag van het bedrijfsleven naar mijn eigen leven
“Ik had een vaste baan bij een grote internationale organisatie (P&G) als business development manager, de baan waar ik van had gedroomd tijdens mijn studie. Maar het ging niet meer. Ik wilde het niet meer”

Mijn zwarte wolk
Voorjaar 2013: De ‘roze wolk’ waar ik overal over had gelezen en waar iedereen het over had, bleven bij mij achterwege na de geboorte van mijn oudste dochter in 2013. In plaats daarvan dreven er grote, zwarte, zware wolken boven ​mij, met af en toe een heftige bliksemschicht. Het was voor mij een donkere en eenzame periode, vol onbegrip van de buitenwereld en machteloosheid van de geliefden om mij heen. Een periode waar mijn hart leeg ​voelde.

Blog over de geboorte van evy
Lees hier mijn blog over de geboorte van mijn oudste dochter en mijn post partum depressie.

Innerlijke kompas
Tijdens deze periode zat ik in de ziektewet en heb ik tijd en rust gehad om naar de wijsheid van mijn hart te luisteren,​ om gewoon even te zijn en te voelen wat ik nou echt wou en wat mij geluk bracht. Ik moest na al die jaren inzichten leveren aan anderen, mijzelf inzichtelijk gaan maken…! Juist door de tijd te nemen om stil te staan en te vertragen en niet voor de dingen weg te lopen, kwam ik tot een dieper besef en een groter inzicht van wat ik wou.

Het werd tijd om me los te maken uit mijn vertrouwde omgeving en mijn eigen weg in te slaan. In het begin was dat onwennig en spannend, ik was het luisteren naar mezelf verleerd. Maar keer op keer kreeg ik de bevestiging dat mijn keuzes op deze manier de juiste waren. En daarmee groeide het vertrouwen te varen op mijn eigen innerlijk kompas. Ik begon te ervaren wat een groots en natuurlijk gevoel van geluk dat kon opleveren. Simpelweg omdat het klopte wat ik deed.

Het is voor mij een lange en emotionele weg geweest, die ik heb moeten afleggen, maar wel één met resultaat… het ontstaan van Mum 2b.

MIJN MISSIE
Na mijn periode van inzicht, werd mijn hartmissie duidelijk. Mijn mooie bedrijf Mum 2b werd hieruit geboren. Nu, met een vol hart, richt ik mij op vrouwen (en hun partners), in de periode van de zwangerschap, de geboorte en de post partum periode.

Mijn zielsmissie
“Mijn missie is het verspreiden van kennis, het (terug) winnen van vertrouwen van zwangere vrouwen in hun  eigen lichaam en het creëren van een omgeving waarin de zwangere (en haar geboortepartner) zich gehoord en gesteund voelt, zodat ze haar eigen positieve en bekrachtigende geboorte creëert”

In deze speciale, transformerende fase van je leven help ik je graag. Door jou te informeren en te inspireren creëren we samen een gebalanceerde, positieve, goed geïnformeerde zwangerschap en bewuste geboorte en post partum periode. Wat voor geboorte het ook zal zijn. Jij en je partner staan centraal voor mij!

Een positieve bevalling draait in mijn ogen om keuzevrijheid tijdens de geboorte van je kindje, het gevoel dat je zelf de touwtjes in handen hebt en dat je jezelf voedt met goede kennis die het fysiologische geboorteproces ondersteunen. Het maakt niet uit waar en hoe je gaat bevallen. Belangrijk is dat je vanuit je eigen kracht keuzes maakt die passen bij jouw unieke wensen en behoeften. Dit alles maakt dat je met vertrouwen uit kunt kijken naar de geboorte.

Een liefdevolle start
Ik voel tot in mijn tenen de noodzaak in het verspreiden van kennis, wijsheid en ervaring, om een liefdevolle start voor de volgende generatie te bewerkstelligen. Why? Omdat ik geloof dat dat de manier hoe je ter wereld komt een blauwdruk is voor de rest van je leven. Ik geloof dat we de wereld een klein stukje mooier kunnen maken, one birth at a time.

Because Birth matters!

Hoe? Ik bied je informatie & inspiratie met als doel het versterken van jouw vertrouwen om vanuit je eigen wijsheid en kracht het moederschap vorm te geven.

Bevallen is….: in ​overgave gaan. Moeder natuur neemt je als het ware aan de hand mee en de kunst is om je, als barende vrouw, mee te laten gaan. Voorwaarde om je over te kunnen geven aan de kracht van de weeën, is ontspanning, warmte en veiligheid.

 

“Ik werk vanuit ontspanning , bewustwording en een liefdevolle verbinding, voor jou als vrouw, je geboorte partner en je (ongeboren) kindje. Ik breng daarmee rust en stevigheid”

Mijn werkwijze is om in de maanden voorafgaand aan je bevalling samen te onderzoeken wat jij nodig hebt om deze ontspanning en veiligheid te bereiken. Zodat je van hieruit contact kan maken met je innerlijk kompas en je oerkracht. Of dit nu in een doula traject is, of in een voorbereidende cursus. Ik ben er voor jou!

 

Waar ik als vrouw, als moeder, als doula, als geboortewerker in geloof is:

  • ​In de kracht van ontspanning, het hart en authenticiteit
  • Dat je lijf er voor is gemaakt om te baren
  • In een goede voorbereiding op de bevalling
  • ​​Dat als we het vertrouwen in onszelf weer hervinden, er prachtige dingen kunnen ontstaan
  • ​​Dat ontspanning één van de belangrijkste factoren is voor een kalme en zachte geboorte van je kindje
  • ​​Heilig in de autonomie van de vrouw
  • Dat elke vrouw toegang moet hebben tot kennis
  • ​​In informed choice & informed consent
  • Ik geloof dat de manier hoe een kindje ter wereld is gebracht, invloed heeft op de rest van zijn/haar leven
  • Ik geloof in de kracht van elke vrouw
Waar ik heilig in geloof
​”In alles wat ik doe geloof ik in de kracht van jou als vrouw en toekomstig moeder! Jij draagt nieuw leven! Jij en je baby verdienen het om een positieve, bekrachtigende geboorte te hebben! Je hoeft niet in angst te bevallen, liefde en vertrouwen kunnen de boventoon voeren. Vertrouwen in je lichaam en met vertrouwen in je (eigen) proces”

Ik voel me bevoorrecht en intens dankbaar omdat ik mijn leven mag wijden aan hetgeen wat ik het allerliefst doe! Ik hou van het werken met (aanstaande) ouders en baby’s. Vanuit mijn hart!
Een zwangerschap, de geboorte van je kind, de geboorte van jou als moeder legt een vergrootglas op wie je bent en hoe jij je oprecht voelt. Mijn advies: Leef je leven! Zoals jij dat wilt. Het is het mooiste cadeau dat je jezelf en je kindje kunt geven. 

Hartelijke groet,
Miriam

PS: Mail mij en deel jouw verhaal, vraag, idee of zoektocht met mij