Hypnobirthing in Meppel

Hoera, je bent zwanger, gefeliciteerd!
Wil je je op een positieve, ontspannen manier voorbereiden op de geboorte? Weet je niet wat je te wachten staat en wil je op een nuchtere manier geïnformeerd & geinspireerd worden?
Na 5 lessen van 2,5 uur weet je alles wat je moet weten over de geboorte en zul jij en je geboortepartner praktische tools en technieken in handen krijgen waardoor jullie goed voorbereid zijn op de naderende geboorte en de periode erna.

Angst & spanning tijdens de bevalling
Er breekt een bijzondere periode voor je aan! Een periode van waarin veel gebeurt, zowel lichamelijk als geestelijk. Veel vrouwen zien op tegen de bevalling en proberen er zo min mogelijk aan te denken. Mensen in je omgeving kunnen de meest indrukwekkende en soms nare verhalen vertellen over de geboorte.

Misschien herken je jezelf hierin?
Deze angst zorgt er juist voor dat je lichaam tegen je werkt tijdens de bevalling. Door al deze ervaringen met geboortes kun je het misschien moeilijk voorstellen dat een bevalling ook rustig en op een mooie manier kan plaatsvinden.

​​Mogelijke gevolgen van angst &spanning ​
Een ‘bange’ vrouw heeft minder kans op een makkelijke, probleemloze bevalling door de vecht-vlucht-reactie van ons lichaam. Dit is een overlevingsmechanisme. Het lichaam neemt het gevoel van angst serieus en reageert daarop alsof er gevaar dreigt.
Er worden stresshormonen aangemaakt en het lichaam maakt zich klaar om te vechten, te vluchten of te blokkeren. Het meeste bloed zal worden getransporteerd van organen die niet belangrijk zijn (zoals de baarmoeder) naar de belangrijkste organen die het mogelijk maken te overleven en te vluchten, zoals de armen en benen.

Het resultaat is dat er te weinig bloed en zuurstof naar de baarmoeder gaat, waardoor de baarmoederspieren niet goed kunnen samenwerken, maar elkaar tegenwerken. Hierdoor kan pijn ontstaan, vertraagt het geboorteproces en kan de baby in nood komen.

Vermindert de angst dan vermindert de pijn
Je lichaam weet hoe het zwanger moet worden, het weet hoe het 9 maanden lang een kindje moet dragen en verzorgen, waarom zou het dan niet weten hoe het moet bevallen?

Angst en spanning zorgen ervoor dat je lichaam het stresshormoon aanmaakt, wat ervoor zorgt dat je baarmoederspieren elkaar gaan tegenwerken. Dit resulteert zich in pijn en ook vaak in medisch ingrijpen. Vermindert de angst, dan vermindert de pijn!

Hoe kan Hypnobirthing je helpen?
Je lichaam beschermt jou en je baby. Als je ontspannen en rustig bent tijdens de geboorte, dan reageert je lichaam hierop. Je voelt je veilig en de vecht-vlucht reactie is er dan niet, je buigt het om naar vertrouwen en ontspanning, wat een positief effect heeft op het verloop van de geboorte van je kindje.  Jouw emoties en gedachten zijn daarom heel belangrijk.

De Hypnobirthing cursus geeft je praktische tools hoe je op zowel lichamelijk en geestelijk vlak te ontspannen. Het programma bestaat onder andere uit effectieve ademhalingen, ontspanning, visualisatie, meditatieve oefeningen, een band opbouwen met je baby, fysieke oefeningen en heel veel informatie
Hypnobirthing is een positieve cursus die je helpt bij het voorbereiden van een kalme, liefdevolle geboorte.

De Hypnobirthing cursus wordt op diverse locaties gegeven in Drenthe, namelijk: Meppel en Hoogeveen. Een privé cursus bij je thuis behoort ook tot de mogelijkheden.

Groepscursus Hypnobirthing
zondag ochtend editie
Start juli
10.00-12.30

Les 1: 26 juli
Les 2: 02 augustus
Les 3: 09 augustus
Les 4: 16 augustus
Les 5: 23 augustus

Groepscursus Hypnobirthing
zondag ochtend editie
Start september
10.00-12.30

Les 1: 13 september
Les 2: 20 september
Les 3: 27 september
Les 4: 04 oktober
Les 5: 11 oktober

Groepscursus Hypnobirthing
zondag ochtend editie
Start medio oktober/november

Les 1: ntb
Les 2: ntb
Les 3: ntb
Les 4: ntb
Les 5: ntb