Draagconsult tijdens je zwangerschap

Dragen, het natuurlijkste vervolg op je zwangerschap!
Na ongeveer negen maanden in je buik is het allerfijnst om je kindje zo dicht mogelijk bij je te houden. Je hoopt dat je kind opgroeit tot een verantwoordelijk, zelfbewuste en gelukkig volwassen persoon. Een goede hechting tussen ouders en kind draagt daar zeker aan bij.

Hechting
Hechting begint al in je buik en zet zich na de geboorte voort. Vooral de eerste jaren zijn erg belangrijk. Goede, veilige hechting bereik je o.a. door er te zijn voor je kinderen, ze serieus te nemen en tegemoet te komen aan hun behoeften en die van jezelf. Het dragen van je kindje kan hier een grote rol in spelen.

Hoe ziet een draagconsult tijdens je zwangerschap eruit?
​Tijdens je zwangerschap kom ik langs om te oefenen met een pop. Je kunt diverse draagdoeken uitproberen en je leert meer over dragen (circa 90 minuten). Na de geboorte kom ik dan nog een keertje langs om kort te oefenen met de draagpop, waarna ik meekijk hoe jij je eigen kindje voor het eerst in een draagdoek knoopt (circa 1 uur)

Waarom een draagconsult tijdens je zwangerschap?
Het voordeel van het leren knopen tijdens je zwangerschap is dat je al meteen als je kindje geboren is, weet hoe jij je kindje ergonomisch en verantwoord kunt dragen. Meestal wordt ik als draagconsulent pas ingeschakeld als de baby al een paar weken oud is. Terwijl je juist die eerste paar weken ook heel goed je kindje kunt dragen. Denk aan de darmpjes die zich aan het ontwikkelen zijn en kunnen voor zorgen voor krampjes, maar ook dragen tijdens de regeldagen van je kindje is superfijn.

Voordelen draagconsult tijdens je zwangerschap

  • Na de geboorte van je kindje weet je al meteen hoe je je kindje veilig en ergonomisch kunt dragen
  • Doordat je meerdere keren oefent, zijn de meeste vrouwen ​​meer zelfverzekerd als het gaat om dragen